Kadootjesmarkt

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 november organiseren we onze jaarlijks terugkerende Kadootjesmarkt (FancyFair).  Een bonte verzamelingen aan creatieve hebbedingetjes wordt voor interessante prijzen aangeboden.
Dit jaar gaat de opbrengst naar de slachtoffers van de aardbeving op de Molukken. Op Ambon zijn nog altijd meer dan 170.000 mensen dakloos na de aardbeving eind september. Het grootste deel van hen verblijft in de open lucht, zonder voorzieningen. Het eiland werd een maand geleden getroffen door een aardbeving met een kracht van 6.5. Er vielen 39 doden en meer dan 1500 mensen raakten gewond. Nog veel meer mensen verloren hun huis. Daarom slapen veel slachtoffers nu onder een blauw dekzeil. Velen bivakkeren al een maand onder een dun, blauw zeiltje en hebben geen toegang tot sanitaire voorzieningen.

Niet alleen de mensen van wie het huis verwoest is, slapen buiten. Velen durven niet meer in huis de nacht door te brengen. Op Ambon hebben ze namelijk bijna dagelijks met naschokken te maken. Afgelopen maand zijn er al meer dan 700 geteld. Er is angst om opnieuw getroffen te worden.Ambon.1Buiten slapen baart het Rode Kruis zorgen, want het regenseizoen is in aantocht. In combinatie met het gebrek aan sanitaire voorzieningen wordt de kans op ziektes dan erg groot meldt het Rode Kruis dat aanwezig is in het gebied. Bovendien is het moeilijk om de mensen te bereiken door de beving en modderstromen zijn straten en bruggen verwoest.

Natuurlijk ben je ook van harte welkom voor een kop koffie, warme Choco, wafels en oliebollen. Kom gezellig langs en neem vooral vrienden en familie mee!:-)
Op vrijdag ben je van 19:00u tot 21:00u welkom. Op zaterdag van 10:00u tot 15:00u.

 

Kadootjesmarkt 2019