Persbericht ‘Limburg Zingt’

“LIMBURG ZINGT! KERST” 

Met o.a. Remco Hakkert en vocals, limburgs gospelkoor “New Generation”, en als speciale gast: Martin Hurkens

 

DE ONTMOETING aan de Hemelsley 98 te Sittard (voormalige sporthal)

Op zondag 16 december aanstaande hopen we alweer voor de 16e keer de traditionele grote zang en muziek avond te houden waaraan verschillende koren en muziekgroepen zullen deelnemen. Ook dit jaar wordt het concert weer gehouden in “De Ontmoeting” aan de Hemelsley 98 te Sittard.

Dit jaar staan er twee winnaars van TV talentenjachten op het podium! Remco Hakkert en Martin Hurkens!

Remco Hakkert is naast begenadigd dirigent van diverse (jeugd-) koren  vooral bekend van zijn prachtige vertolkingen van zijn  zelf gecomponeerde liederen aan de piano.  Zowel in de kleinst denkbare bezetting (zichzelf begeleidend op de piano), als in samenwerking met bijvoorbeeld het Metropole Orkest, brengt Remco zijn composities ten gehore. Zijn liederen worden graag gezongen door diverse jongerenkoren en ook steeds meer gemengde koren beginnen zijn werk te ontdekken. Hij treedt al jaren op met grote koren  Nadat hij de winnaar was geworden van een talentenjacht van de EO kreeg hij vooral bekendheid door zijn optredens door het hele land maar ook door zijn regelmatige medewerking aan diverse TV programma’s (zoals Nederland Zingt) waar hij een graag gehoorde muzikale gast is! De rode thematische draad in zijn werk is zijn passie en liefde voor God en mens die hij op eigentijdse manier vertolkt en daarmee telkens diepe snaren weet te raken.

Kom het zelf ervaren zouden we zeggen! De virtuoze klanken van Remco en zijn vocalgroepworden deze avond afgewisseld door de fraaie tenorklanken van  de bekende  Martin Hurkens,  die in 2010 na de spetterende vertolking van “Una Fortiva Lagrima” de finale won  van Holland’s Got Talent ! Inmiddels is hij een vermaarde tenorsolist in binnen en buitenland en brengt  hij in vele kerken in Limburg het prachtige Ave Maria van Schubert ten gehore.  Vorig jaar moest hij helaas zijn optreden afzeggen wegens stemproblemen dit jaar hoopt hij dat helemaal goed te maken!  We zijn blij met zijn komst waarbij hij ook samen met onze vaste gasten van  New Generation zal optreden. Met zijn betoverende stemgeluid weet Martin de harten van mensen te raken, en brengt hij klassieke muziek toegankelijk voor iedereen: Martin Hurkens, een zanger met een verhaal!

We zijn ook weer blij met de komst van het Limburgs  Gospelkoor New Generation als vaste waarde in ons programma. Het koor dat onder bezielende leiding van Mw. Ilona Schouten staat brengt eigentijdse gospelmuziek die bij jong en oud plezierig in de oren klinkt.

Uiteraard is er ook veel samenzang van de traditionele kerstliederen.

Er zal een korte kerstmeditatie worden uitgesproken door ds. Paul Prijt, predikant in Sittard.

Voor elk wat wils dus! Van harte welkom!

* Plaats: De Ontmoeting, Hemelsley 98  te Sittard.

* Aanvang: 19.00 uur Toegang gratis!

* I.v.m. plaatsruimte verdient het zeker aanbeveling om telefonisch kaarten te reserveren:   

*  046- 4756515 / 0651552982

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *